Tomo Ricov

ŽIRI

 

Osnivač rockabilly pokreta u Hrvatskoj, dio kultne DJ ekipe koja je Kulušić pretvorila u najpopularniji klub u bivšoj državi, pokretač disco groznice u Hrvata.

 

. Kao DJ osmislio i vodio popularne klupske programe poput Blue Moona, Tom Tom Cluba, Studija 54 i Četveroreda te vodio programe u Gjuri 2, Kulušiću, Tvornici, The Bestu, Saloonu, Haciendi, Maraschinu....Puštao funk u klubu Tillman's u New Yorku, nastupao na Kontrapunkt i Garden festivalu... Uređivao i vodio programe na Radiju 101, Radiju 1, Radiju Ciboni...

 

Osnivač agencije Da!, pokretač Minivala, Weekend media festivala i Plavog Zuba i agencije Pepermint. Minival je za njega nastao kao izraz frustracije što se u zadnjih deset godina nije istaknuo niti jedan novi relevantan izvođač na hrvatskoj rock sceni. Vrijeme je za novu generaciju, za novu glazbu i za nova lica. Vrijeme je za MINIVAL, kaže Tomo.

 

Ida Prester

ŽIRI

 

Ona voli disko, nekoć je svirala klavir, išla na vjeronauk i htjela predavati na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Sad bi htjela biti Lepa Brena - štoviše, neki kažu da je sličnost frapantna. Već je tu bila na Minivalu 01, 02, 03 i sad je opet na 04…

 

DJ PHAT PHILLIE

ŽIRI

 

DJ PHAT PHILLIE - ('Blackout', Zagreb, Croatia) ključno je ime hrvatske Hip-Hop scene – rezident kluba Aquarius u Zagrebu, gdje organizira svoje Hip-Hop večeri petkom pod nazivom "Blackout Classics". Phillie se za Hip-Hop zakačio još davne 1984. godine, nakon gledanja kultnih filmova 'Beat Street', "Wild Style" i 'Breakin'', te kada je na radiju uhvatio 'Roxanne Roxanne' od U.T.F.O., prvi rap singl koji je snimio na kasetu i danonoćno preslušavao.

 

Nakon kratkog boravka u SAD 1991. godine postaje suradnik Slavina Balena i Frxa, dvojca koji je uređivao emisiju 'Rap Attack" na proslavljenom Radiju 101 gdje i danas Phillie već 17 godina vodi 'Blackout', vodeću hrvatsku radijsku Hip Hop emisiju te odnedavno i prestižni One Man Music Show petkom od 14-16h. DJ-irao je po cijeloj Hrvatskoj kao i u Americi, Njemačkoj, Francuskoj, Americi, Italiji, Bugarskoj, Slovačkoj, Švicarskoj, Austriji, Sloveniji, BiH, Srbiji, Makedoniji..., a osim redovitih nastupa na hrvatskim televizijama gostovao je i na njemačkoj Viva TV te britanskom MTV Mash. S grupama Tram 11 i Bolesna Braća nekoliko je godina zaredom nastupao na Porinu, a u suradnji s Menartom objavio je i njihove prve albume Tram 11 "Čovječe Ne Ljuti Se" i Bolesna Braća "Lovci Na Šubare". S Frxom je objavio kompilaciju 'Blackout 10 (The Best Of Hip Hop)', a možete ga čuti i na albumu 'The Platform' Dilated Peoplesa, na kojem gostuje u jednom od skitova.

 

Okušao se i kao suradnik/novinar magazina 'Backspin' (Hamburg) i 'The Source' (New York), a s kolegom Alenom "Type08" Pavlovićem pokrenuo je jedini hrvatski tiskani hip-hop magazin "The Bumsquad" te hip-hop blog na www.blackouthiphop.com.

 

FRX

ŽIRI

 

Frx je jedan od hrvatskih DJ-a s najduljim stažem na sceni. Nikada nije postao rob samo jednog glazbenog stila, uvijek je u stopu pratio recentna zbivanja na svjetskoj klupskoj sceni i upijao nove plesne stilove te ih implementirao u svoje DJ setove.Početak karijere vezan je uz Slavina Balena i Radio 101, Slavin ga je još 80-tih godina upoznao sa DJ-skim tehnikama i doveo na svoju emisiju 'Rapattack' na popularnoj stojedinici. Prva klupska glazba za koju se je interesirao bila je hip-hop, ali već krajem 80-tih svoj interes širi i na ostale stilove, prvenstveno house kojem je i do danas ostao vjeran.

 

90-tih godina dobiva svoju prvu emisiju na tadašnjem Radiju 1, Blackout Rap Show koju u to doba uređuje sa Phat Philliem. Obzirom na promjene u plesnim stilovima svoju omiljenu emisiju 101 Club podijelio je na dvije klupske emisije: 101 Club - In House Selection (emisija koja prati recentna zbivanja u house produkciji) i 101 Club - Mash Up (emisija koja prati sve ostale nove plesne stilove kao što su nu disco, nu rave, indie dance, electro, bass, bassline, dubstep itd.). U zadnjih desetak godina postao je poznat na sceni i po svojim mixevima (mix-tapeovima) koje redovito objavljuje, a jedan je od rijetkih hrvatskih DJ-a koji je do sada objavio i 6 službenih mixanih kompilacija. Frx je dobitnik nagrade Zlatna Koogla za najboljeg DJ-a 2004. godine, sa svojim produkcijama bio je nekoliko puta nominiran za diskografsku nagradu Porin a 2007. godine Večernji list ga svrstava u 10 najboljih domaćih DJ-a.

 

. Široka glazbena ekspertiza i općenito ljubav prema glazbi dovela ga je i do najpoznatije svjetske glazbene TV kuće, MTV-a, gdje od listopada 2009. obavlja dužnost glavnog Talents & Music managera za Hrvatsku.

 

Sanjin Đukić

ŽIRI

 

Oko 15 godina staža i raznoraznih nadmudrivanja kao PR, marketing manager, booker, promoter, diskograf, DJ i voditelj timova. Iskustvo skupljao radeći za Dallas, Exit, Harteru, Dan,mrak, InMusic, Puls, Nomad, VIP Music i puštajući muziku na ZFF-u, Motovun Film Festu, Pulskom Festu, Zg Doxu, RAF-u i raznoraznim drugim festivalima i klubovima. U Dallasu sam proveo najduži radni vijek, malo više od 13 godina, tijekom kojih sam radio sa izvođačima poput Leta3, Jinxa, TBFa, Gibonnija, Nene Belana, El Bahatteeja, Kandžije, Diskurza, Vatre i mnogih drugih. Jedan sam od osnivača Mars Festivala i Pozitivnog koncerta.

 

Trenutno sam PR MTV-ja, DJ u Jabuci i voditelj hrvatskog tima Exit Festivala.